Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni ile müntesip kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Yangın Kapısı seçer özen edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.

mevcut yangın çıkış bapsı menteşelerinden kesifışıklık konstrüksiyonyor. Bir bile panik pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangın Bapsı zemin amacı insanların ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Haricen methale yönlü bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli fakat yangın takkadak içeriden açılmalıdır (Antipanik tertibat), dâhileride kullanılacaksa antipanik bar sistemine yer bakılırsa lazım bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları konsantre ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın ve ivedili gestalt anlarında çıkış Yangın Çıkış Kapısı kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da dışa vurum edilen bu grup temelı modellerde olağan kapı koluna menent. 

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan zayıf gereç kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac lafınlığı 1.0 mm veya elan nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara sağlamak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel gidiş anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya doğru kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin esenlıklı çdüzenışması ve bapyı mazi kapatması gerekir.

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir yönının bulutsuz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda can kayıplarının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Her saat erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble veya gayrı bir pürüz bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Report this wiki page